2

Strijd jij mee in de werkplezier-revolutie?

Revoluciòn! Revoluciòn!

Ik vraag jouw specifieke aandacht voor het thema WERKPLEZIER. Where the focus goes, the energy flows! Op 12 mei 2017 is de 2e editie van de Dag van het Werkplezier.

Inmiddels hebben we Het Werkplezier Manifest opgesteld, voor alle mede-revolutionairen beschikbaar. Het hoe en waarom van de noodzaak van een ‘werkplezier-revolutie’ wordt hierin beschreven. Lees hieronder een introductie van Het Manifest.

 

Introductie – Het Werkplezier Manifest

 

Enschede, 15 november 2016

 

Beste lezer,

Wanneer dit document voor je ligt heb je de belangrijkste stap al gezet: je bent aangehaakt op de belangrijkste missie binnen werkend Nederland in deze eeuw. Je bent je bewust van de cruciale rol die plezier hoort te spelen in je werk en je begrijpt dat het thema werkplezier bovenaan de agenda hoort te staan binnen elke organisatie.

Misschien heb jij het wel helemaal gehad met het werken vanuit plichtsbesef, met het baalgevoel dat zich van jou meester maakt op zondagavond of met de ziel die je onder je arm met je meesleept wanneer je je richting je werk begeeft.

Misschien bekruipt jou soms het gevoel dat je continu op je tenen moet lopen, dat je veel werk vanuit een kramp verricht en dat je niet volledig jezelf kunt zijn. Je hebt ingeboet aan eigenheid en autonomie. Je maakt geen eigen keuzes meer en enthousiaste initiatieven – alles waar jij wél oprecht blij van wordt – worden de kop ingedrukt.

Misschien is het allemaal niet heel zwaar of zo zwart-wit maar besef je wel dat het anders kan én moet. Omdat de volgende thema’s een belemmerend grote rol spelen binnen jouw team of op jouw afdeling:

 • te weinig vertrouwen
 • tekort aan kwetsbaarheid én daadkracht
 • besluitvorming vanuit kramp en controledwang
 • machtsspelletjes en status boven teambelang
 • vaagheid troef en gebrek aan commitment
 • geen wil om elkaar aan te spreken (en liever ook niet aangesproken willen worden)
 • mijden van conflict en verantwoordelijkheid

 

manifest_logo

Wat het ook is. Wie je ook bent. Waar je je ook bevindt. Welke functie je ook bekleedt. Vrees niet.

Er gloort hoop aan de horizon. Er is een antwoord onderweg.

 

Een antwoord dat zich op passende wijze zal manifesteren. Een beweging die bestaande structuren radicaal doet omgooien door destructie van ‘wat was’ en constructie van ‘wat is’. De mens weer centraal in de organisatie, mensdenken boven systeemdenken.

De tijd is rijp. Het is al aan de gang. En je voelt het aan alles. Het is vijf voor twaalf.

“Sluit je aan bij de beweging en strijd voor meer werkplezier!”

 

In Het Werkplezier Manifest dat binnenkort verschijnt zetten wij verder uiteen wat de noodzaak is van deze beweging. Hoe we samen kunnen strijden voor meer plezier en een betekenisvol werkleven. Vrijer en blijer.

Om de revolutie te ontketenen is NU ACTIE nodig:

 1. Ga naar www.dagvanhetwerkplezier.nl en download Het Werkplezier Manifest
 2. Like onze pagina op Facebook
 3. Deel deze blog en laat een strijdkreet achter.
 4. Kom op 12 mei 2017 naar de Dag van het Werkplezier!

viva-la-revolucion

Op jouw werkplezier, viva la revolución!

Drs. Selmar Wesselink
Drs. Ferry de Wit

Selmar
 

Arbeids- en organisatiepsycholoog (Rijksuniversiteit Groningen) | Teamwork expert Mede-initiatiefnemer Dag van het Werkplezier, samen met Ferry de Wit van banana tree

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments