Eigen koers varen en met een bak energie 2016 in!

“Een positieve beweging in gang zetten moet niet gekunsteld ontstaan.”

De afgelopen weken stonden in het teken van campagne voeren voor een belangrijke zaak: hoe gaat werkend Nederland om met negatieve stress? Met veel passie en een bak vol energie is het idee voor een Dag van het Werkplezier in het leven geroepen. Hieronder een reflectieverslag, want na drie weken kakte de boel al aardig in… 


We hebben netwerkbijeenkomsten bezocht, onze relaties op de hoogte gebracht en samen met eerste aanhakers lawaai gemaakt op social media. Al gauw kwamen de eerste gesprekken op gang met potentiële funders en samenwerkingspartners. En een enorm wauw-gehalte maakte zich van ons meester. Maar… wat begon als een explosie van energie kakte al in week 3 beetje bij beetje in. De roze ballon die aanvankelijk van enthousiasme op knappen stond liep langzaam leeg. What the f*ck happened?


Enegielek

What happened. Daar waren we zelf ook wel benieuwd naar. Hoe kan het gebeuren dat vurige passie verzandt in een gevoel van leuren, overtuigen en forceren? We hebben onszelf deze vraag gesteld en zijn terug gegaan in de tijd. Waar is het misgegaan? Na een inspirerende discussie kwamen we erachter dat, doordat we zó graag willen dat de Dag er komt, we onbewust onze blik hadden vernauwd om tegemoet te komen aan potentiële partners en funders. We kregen veelal te horen: “Erg leuk initiatief maar voordat ik aanhaak wil ik wel weten wat er voor ons in zit. Hoe ziet het er concreet uit en wat is bijvoorbeeld jullie doelgroep?” Uiteraard logische vragen en ze mogen gesteld worden, maar door er gehoor aan te geven raakten we uit koers en dreven we weg van ons initiële doel. Het idee is namelijk: het vormgeven van een Dag van het Werkplezier samen met partners die op de visie aanhaken. Partners die geloven dat het tijd is voor een positieve kentering ten aanzien van werkstress en de beleving ervan. Enthousiastelingen die een fris en positief tegengeluid durven te geven en geloven dat iedereen in Nederland recht heeft op werkplezier, vrij van negatieve stress.

Aanhaken of afhaken

We realiseerden ons dat niet iedereen spontaan aanhaakt op zo’n idee. En dat hoeft ook niet. Er zijn ook nog veel vragen onbeantwoord, logisch. Maar we beseften ook dat een match op intrinsieke motivatie en ‘een positieve beweging in gang zetten’ niet gekunsteld moet ontstaan. Het is een organisch proces en succes of falen ontstaat op natuurlijke wijze. We doen geen concessies op onze eigen energizers, op onze intrinsieke motivatie. Je haakt aan. Of niet. That’s it. En de energie kwam met bakken terug.

 

Haak aan

Koers houden

We haalden een dieper inzicht uit deze ervaring, namelijk hoe makkelijk en onbewust je als mens afstand neemt van je eigen waarde om tegemoet te komen aan de wens of een goedbedoeld advies van een ander. En laat dit nou één van de kernboodschappen zijn binnen onze eigen aanpak: houd vast aan je koers en blijf de kapitein van je eigen schip! Maak contact met je intrinsieke motivatie, dan begint de energie als vanzelf weer te stromen. En dat is precies wat wij gedaan hebben nadat de boel inkakte. Vol frisse moed pakten we de telefoon en belden de lijst van potentiële partners. Partijen die niet direct aanhaakten stonden we netjes te woord. We bedankten hen voor de constructieve opmerkingen en toonden begrip voor alle twijfels. “Wellicht tot in een later stadium, wie weet. Fijne dag!”

 

Toeval bestaat niet

Heerlijk om op deze manier het kaf van het koren te scheiden en met positieve energie gesprekken te voeren met partijen die wél van nature aanhaken. Dat je iemand niet hoeft uit te leggen dat stress een groot probleem is en dat je daar ook écht iets aan kan doen. Diezelfde middag en avond ontvingen we bevestigende berichten van verschillende partijen waarmee we de funding een flinke boost konden geven! Toevallig? Nee, daar geloven wij niet in! Als je vanuit eigen waarde(n) keuzes maakt en hier gerichte acties op uitzet dan doet het zogenaamde toeval de rest van het werk wel. Vertrouwen en volharden. Vanuit deze hernieuwde energie en een geweldige stijging in de laatste twee dagen hebben we goedkeuring gekregen om de crowdfundingcampagne met nog 30 dagen te verlengen.

 

Die Dag gaat er komen! Noteer alvast in de agenda: 22 april 2016 – Dag van het Werkplezier.

Nog aanhaken? Dat kan! En we gaan er graag met je over in gesprek. De tegenprestaties zijn:

  • E-book of audiofragmenten Mindfulness
  • Voucher om met jouw team aan de slag te gaan
  • Workshop of stand op de Dag zelf
  • Spreker op de Dag zelf
  • Partner / sponsor

Wat is jouw frisse en positieve tegengeluid? Laat hieronder een reactie achter.

Selmar
 

Arbeids- en organisatiepsycholoog (Rijksuniversiteit Groningen) | Teamwork expert Mede-initiatiefnemer Dag van het Werkplezier, samen met Ferry de Wit van banana tree

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments