3

“Ik ben ook ambitieus in mijn privéleven”

“Hey, kunnen we die Dag van het Werkplezier ook naar het noorden halen?” Na de 1e editie in 2016 kreeg ik dat mooie verzoek per mail. En na de 2e editie, in 2017: “Hoe zit dat met die Dag van jullie, komt die nog naar Groningen?”

 

Inmiddels, met de 3e editie op 8 juni a.s. in het verschiet en wetende dat het event staat, geven we daar heel graag gehoor aan. Want ook vanuit het verre westen en het zuiden is er interesse, dus we maken ons op voor een landelijk programma: Dag van het Werkplezier on tour 😊

 

Binding

Bovengenoemde mailtjes kwamen van Henniëlle, self made en zelfbenoemd eventmanager bij Noorderlink. De grootste netwerkorganisatie van de drie noordelijke provincies en gericht op samenwerking in Human Resource Management en Human Resource Development.

Een mooie partner om onze noodzakelijke missie een groter bereik te geven. Wie weet… In 2019 een 1e editie van de Dag van het Werkplezier in Groningen? Ik zou het supergaaf vinden. Ik heb er gestudeerd en zeven jaar gewoond, m’n zus was een échte stadjer (heeft er meer dan 20 jaar gewoond) en m’n lief komt er vandaan. Genoeg binding!

 

 

Hoe dan ook. In een recent gesprek met Henniëlle hadden we het over volle agenda’s, werkdruk en werkplezier. Ze sprak daarop de gevleugelde woorden: Maar ik ben ook ambitieus in mijn privéleven.” Wooowwww, mooooi!!!

Ze gebruikt deze zin met enige regelmaat zei ze, maar biechtte gelijk op dat deze levenswijsheid niet van haar zelf kwam. Die credits gaan naar haar ex-collega Katja. Zij kwam met die rake woorden op de proppen in een sollicitatiegesprek met Henniëlle (destijds werkzaam bij een andere organisatie) en Katja werd, geheel terecht, aangenomen.

 

Kwaliteit van werken kwaliteit van leven

“Ik ben ook ambitieus in mijn privéleven.” Dat zinnetje laat ook een ander lichtje schijnen op het woord ambitieus in de zakelijke context. Zo stel ik binnen organisaties of teams waar de prestatiestandaard absurd hoog is regelmatig naar de prestatiestandaarden in het privéleven. En dan blijft het vaak even stil. Terwijl dat toch minstens zo belangrijk is, en mijns inziens, belangrijker.

Een maximale kwaliteit van werken heeft z’n weerslag op je privéleven en vice versa. Beter lijkt het mij om te kiezen voor een optimale kwaliteit van werken en een optimale kwaliteit van je privéleven. En dat vergt maar 1 ding: investeren in waardevolle relaties. Ook op het werk.

 

Ruis op de lijn, een conflict, of iets onbenulligs

De kwaliteit van leven wordt sterk bepaald door de kwaliteit van je relaties. En ik denk dat dat ook opgaat in het werkzame leven. De kwaliteit daarvan wordt ook vaak bepaald door de kwaliteit van relaties met collega’s, leveranciers en opdrachtgevers.

De kwaliteit van een relatie kan worden geduid door de afstand die je ervaart tussen jou en de ander. Soms is die afstand te groot, misschien letterlijk (collega werkt in een ander gebouw, andere stad, andere verdieping). Of de afstand is te groot omdat je niet ‘nader tot iemand komt’.

Misschien is de afstand niet zozeer groot, maar zit er wel ruis op de lijn. Is er iets gebeurd waardoor vertroebeling is ingetreden. Een domme opmerking, een inhoudelijk conflict of gewoon iets onbenulligs.

Misschien zit iemand jou te dicht op de huid en voelt dat benauwend, beklemmend en verstikkend. Dan is de afstand gevoelsmatig te klein.

Wat het ook is, als de afstand niet-okee is, doe er dan wat aan. Als die collega waardevol voor je is.

 

The Space Between

Ga eens in gesprek over de afstand die jij ervaart ten opzichte van de ander en onderschat niet wat de waarde kan zijn van zo’n gesprek. Het kan veel niet-uitgesproken spanning of lading wegnemen. Het klaart de lucht, in ieder geval voor jou, en dat heeft direct invloed op de kwaliteit van de relatie. En dikke kans, ook op de kwaliteit van de werkzaamheden.

The space between your heart and mine
Is the space we’ll fill with time
(Uit: The Space Between – Dave Matthews Band)

 

Proef op de som – een stappenplan om je werkrelaties te versterken

Neem een aantal werkrelaties onder de loep en kijk naar de afstand die je ervaart, de ruimte tussen jou en de ander. Wat is ‘the space between’?

Is de afstand te groot? (ver weg, geeft niet thuis, onbereikbaar, niet-betrokken)

Is de afstand te klein? (benauwend, verstikkend, controlerend, ‘te dicht op de huid’)

Is het vertroebeld? (ruis, conflict, miscommunicatie, ‘er is iets (niet) gebeurd…’)

Is het precies okee? (je kunt jezelf zijn in min en plus, kwetsbaar, eerlijk, direct)

 

Kies een collega uit waarbij de afstand gevoelsmatig niet-okee is en volg het stappenplan.

  1. Stel jezelf eerst de volgende vraag: welk gezamenlijk belang hebben wij gediend, waar hebben we ooit voor gekozen, welke gedeelde waarden hadden we? Is het er nog? Ga door naar stap 2. Anders klaar-over-uit*
  2. Word het samen eens over wat je onder de wederzijdse belangen of gedeelde waarden verstaat en ga er daarna pas over in gesprek. Kun je het eens worden? Ga door naar stap 3. Anders klaar-over-uit*
  3. Welke verwachtingen en behoeften heb jij? Welke verwachtingen en behoeften heeft de ander? Kunnen jullie elkaar hierin voorzien / tot elkaar komen? Back to work, have fun! Anders klaar-over-uit*

* Laatste strohalm, stel jezelf de volgende vraag: “Waar zou ik het mis kunnen hebben?” Want misschien, heel misschien, heeft de ander wel een punt…

 

NB. Op 8 juni is het weer zover, de Dag van het Werkplezier, het gaafste teamuitje van het jaar. Heb jij al tickets besteld?

 

Op jouw werk- en privéplezier,

Selmar

Selmar
 

Arbeids- en organisatiepsycholoog (Rijksuniversiteit Groningen) | Teamwork expert Mede-initiatiefnemer Dag van het Werkplezier, samen met Ferry de Wit van banana tree

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments