Laten we samenwerken!

Onlangs vroeg ik aan een team dat ik coach wat hun gezamenlijke ambitie is. Ze hadden niet een pasklaar antwoord, waarop ik een suggestie deed: “Over vijf jaar zijn jullie het meest middelmatige team voor jullie samenwerkingspartners en opdrachtgevers.” Daar konden de meesten zich niet in vinden.

Niemand wil bij een team horen dat middelmatig presteert. Maar er is ook niemand die het durft toe te geven. En als jij het niet doet, doe ik het wel. Want, het kan veel beter toch? Ik help jouw team graag om succesvoller te zijn en om met plezier toe te werken naar gezamenlijke prestaties!

Mijn doel is om teams te helpen tot succesvol teamwork te komen. In de vorige blogs schreef ik vooral over thema’s die IK belangrijk vind. Nu draai ik het om en wil ik JOU vragen wat je belangrijk vindt in teamwork. En dus vraag ik het je gewoon, net als twee jaar geleden, rechtstreeks via mijn blog:

  • Wat is jouw meest dringende teamvraag of -behoefte?
  • Wat weerhoudt jouw team er van om succesvol te zijn?
  • Hoe kunnen we jouw wijsheid en ervaring gebruiken én die van van honderden gelijkgestemde bloglezers om JOU te helpen succesvoller te zijn in teamwork?

 

lets-work-together

 

Hier is mijn voorstel (naar een idee van Nisandeh Néta – Open Circles Academy). Laten we samenwerken! Ik hecht namelijk veel waarde aan jouw input, jouw mening, jouw kennis en jouw ervaring met werken in een team. En samen kunnen we heel veel teams helpen om succesvol te zijn!

 

Jouw aandeel in de samenwerking

Laat mij weten wat je wilt dat ik bespreek in de komende maanden door een reactie te plaatsen onderaan de blog, met jouw vraag, uitdaging of probleem.

Mijn aandeel in de samenwerking

Ik initieer maandelijks de conversatie door een blog te schrijven over teamwork vanuit mijn gezichtspunt over de onderwerpen die binnenkomen en open het vervolgens voor iedereen om vanuit zijn of haar wijsheid en ervaring bij te dragen.

 

Het idee is uiteraard dat zoveel mogelijk lezers aan deze conversaties deelnemen…

Het is tijd om met elkaar te durven benoemen dat de onderlinge samenwerking in teams vaak onder de maat is. Soms zelfs minder dan middelmatig en, helaas, bij vlagen zo slecht dat teamleden het toestaan dat collega’s overwerkt thuis komen te zitten.

Bespreekbaar maken van ‘hoe de onderlinge samenwerking verloopt’ is het belangrijkste begin voor verbetering van teamwork. Toegeven, openheid, onder de aandacht brengen, keihard realiteitsbesef en… de overtuiging dat het anders kan.

Doe jij mee aan de conversatie? Schrijf dan je reactie in de commentbox onderaan deze pagina.

Zorg er voor dat je duidelijk bent in je vraagstelling en wat je wilt weten.

 

NB. Deel de blog op Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter met teamwork-geïnteresseerden uit jouw netwerk zodat zij ook van dit materiaal profiteren.

Selmar
 

Arbeids- en organisatiepsycholoog (Rijksuniversiteit Groningen) | Teamwork expert Mede-initiatiefnemer Dag van het Werkplezier, samen met Ferry de Wit van banana tree

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments