Met de poten in de klei

Het thema van de 4e editie van de Dag van het Werkplezier is “Met de poten in de klei”. Drie redenen waarom we voor dit thema hebben gekozen. En waarom je er op 24 mei (weer) bij moet zijn.

1) Werknemers, managers en directeuren zitten niet op de juiste plek
  • 75% van de werknemers zit niet op de juiste plek
  • 75 – 85% van de managers zit niet op de juiste plek
  • 85 – 95% van de directeuren zit niet op de juiste plek

Deze cijfers vertellen ons dat we niet helemaal goed snik zijn. We beginnen niet op de juiste plek of we groeien te ver door en raken steeds verder verwijderd van de juiste plek. Een voor de hand liggende interpretatie is dat we, naarmate we langer werken, het ‘waarom’ van ons werk uit het oog verliezen. De klei is ver te zoeken.

Misschien zijn we allemaal wel beter af als we één of twee stapjes terug doen ‘in de rol of de positie die we onszelf – soms met bloed, zweet en tranen – hebben verworven.

Daar waar we met de poten in de klei staan – waar het échte verschil wordt gemaakt – ervaren we de meeste voldoening: in mijn optiek een niet onbelangrijk onderdeel van werkplezier. En voldoening wordt ons beetje bij beetje afgenomen door de traptreden die we door de jaren heen (al dan niet bewust) aan het beklimmen zijn.

Beloning naar rol en positie is ook al lang achterhaald. Beloning naar presteren, en daarmee bedoel ik écht een verschil maken, op de plek waar het bedoeld is, dat zou een hele gezonde wending zijn. Gewoon een goede beloning. Dan maak je elkaar de kop wat minder gek en vecht je elkaar ook de tent niet uit.

 

2) Het is sowieso lekker om met de poten in de klei te staan

Het is lekker om in de klei te staan. Omdat klei vruchtbaar is. Het bestaat uit kleimineralen en het houdt voedingsstoffen vast. Lekker én gezond dus. Klei is overigens wel gevoelig voor structuurbederf, dus als je er met je poten in gaat staan, houd daar dan een beetje rekening mee. Het is ook sowieso lekker om met je blote poten in de klei te staan omdat het fun is.

Is dat dan belangrijk, plezier? Ja, heel belangrijk. Het spelelement kunnen toelaten, in werk en privé, maakt dat zware, serieuze en/of moeizame zaken minder vat op je krijgen.

Betekent dat dan dat je alles maar van je af moet laten glijden en niks in het leven serieus moet nemen? Nee, het betekent dat je jezelf en anderen ruimte moet geven/gunnen om plezier óók toe te laten in je werk/leven. Naast de serieuze zaken. Niet in plaats van. Er kan namelijk heel veel naast elkaar bestaan.

 

3) We kunnen het tempo waarin de maatschappij verandert niet bijbenen

De huidige ontwikkelingen in de maatschappij, zowel technologische als niet-technologische (want niet alles is de schuld van de high-tech industrie en het internet) gaan rap. Heel rap. We kunnen het niet bijbenen. Letterlijk niet. We zijn de afgelopen tien jaren met z’n allen steeds wat sneller gaan lopen. Echt waar!

We zijn druk als kleine baasjes. Het is tijd om massaal te vertragen. We moeten even op de rem trappen, want ons brein en ons lichaam leggen het af tegen de snelheid van verandering die van ons wordt gevraagd. Dus doe op z’n minst een beetje alsof je in de klei loopt. Dat vertraagt.

En in plaats van efficiënter, sneller, flexibeler en altijd maar meer-meer-meer moeten we ons vanaf vandaag steeds vaker onderstaande vragen stellen:

  • Mag het alsjeblieft wat minder efficiënt?
  • Mag ik hier even voor gaan zitten, staan, of wandelen en er de tijd voor nemen?
  • Mag ik ook standvastig zijn en vasthouden aan mijn belangrijkste fatsoensnormen en menswaarden?
  • Zullen we dit jaar de omzet een beetje verlagen? (en als teamresultaat afspreken dat we allemaal, aan het einde van dit jaar, voldoende energie en plezier hebben voor het jaar dat komen gaat?)

 

Tot slot

Wil je ons helpen met vertragen, even op de rem gaan staan, stilstaan, met de poten in de klei en je afvragen waarom jouw werk er ook al weer toe doet? En wil je Dirk de Wachter horen en zien spreken in het theater van De Kleine Willem?

Zet dan nu de Dag van het Werkplezier in jouw agenda, 24 mei 2019. En ik ben nou eenmaal teamcoach, dus mijn advies: kom met je team. Samen uit samen thuis. Een leuker en waardevoller teamuitje bestaat echt niet.

Tickets zijn verkrijgbaar op de website

Op jouw werkplezier,

#DvhW

Selmar

Selmar
 

Arbeids- en organisatiepsycholoog (Rijksuniversiteit Groningen) | Teamwork expert Mede-initiatiefnemer Dag van het Werkplezier, samen met Ferry de Wit van banana tree

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments