7

Waardevol werk met plezier doen? Laat je horen!

“Vind jij zinvol en waardevol werk belangrijk? Streef jij werkplezier na? Ik ook! En met Buro Wesselink wil ik daar graag aan bijdragen.”

Ik geloof in de kracht van kennis delen, verbinden en het uitwisselen van ervaringen. Maar… om vanuit mijn expertise een bijdrage te leveren aan jouw werkplezier heb ik jouw hulp nodig. Ik wil weten wat jij relevante thema’s vindt. Thema’s die voor jou bijdragen om waardevol werk met plezier te kunnen doen. Dus laat je horen!

 

Wat te doen?

In de vorige blogs was ik degene die het onderwerp bedacht, in de hoop dat jij het interessant zou vinden en er je voordeel mee zou kunnen doen. Maar in plaats van zelf uit te vogelen wat jij waardevol en relevant vindt in jouw werk, leek het mij goed om het je gewoon te vragen.

Ik nodig je uit om zo concreet mogelijk te benoemen:

  • 3 ingrediënten of thema’s die voor jou bijdragen aan waardevol en zinvol werk
  • 3 ingrediënten of thema’s die binnen jouw team het werkplezier kunnen vergroten

Ik hoop op veel respons zodat ik met jouw input waardevolle en relevante info kan delen: met jou, jouw collega’s en andere bloglezers. Ik schrijf vanuit mijn gezichtspunt (organisatiepsychologie en teamontwikkeling) over de thema’s die jij aandraagt. En ik nodig je uit om te reageren op de reacties van de andere bloglezers: deel je mening, vraag, herkenning, verbazing, etc.

 

Tot slot

Ik zie uit naar jouw respons, om op deze blogpagina gesprekken en discussies op gang te brengen en te schrijven over thema’s die voor jou en mij belangrijk zijn. In alle openheid, vanuit mijn ervaringen (practise what you preach!) en met af en toe wat zelfspot. In de hoop (jouw?) werkplezier te bevorderen.

 

Laat je horen

Selmar
 

Arbeids- en organisatiepsycholoog (Rijksuniversiteit Groningen) | Teamwork expert Mede-initiatiefnemer Dag van het Werkplezier, samen met Ferry de Wit van banana tree

Click Here to Leave a Comment Below 7 comments